Двомісячна оздоровча акція

Двомісячна оздоровча акція, маммография, мужское здоровье, профилактика, рак

«Крок до життя. Перевір себе», присвячена ранньому виявленню онкологічних захворювань у населення міста Києва – червень-липень 2015 року

В рамках проекту «Крок до життя. Перевір себе» у червні-липні 2015 року Департаментом охорони здоров’я КМДА заплановано проведення більше 20 заходів скринінгового обстеження населення на наявність онкопатології в закладах охорони здоров’я державної та приватної форм власності і на промислових підприємствах. Громадяни матимуть змогу пройти профілактичні огляди онкологів, ультразвукову діагностику щитоподібної та молочної залоз, онко-тест на наявність раку простати, мамографію та інші обстеження

Звертайтесь 06 червня 2015 року у Консультативно-діагностичні центри (КДЦ):

Дарницького району, вул. Вербицького, 5;

Дніпровського району, вул. Луначарського, 5;

13 червня 2015 року — у Консультативно-діагностичні центри (КДЦ):

Деснянського району, вул. Закревського, 81/1;

Святошинського району, вул. Симиренка, 10;

27 червня 2015 року — у Консультативно-діагностичні центри (КДЦ):

Подільського району, вул. Мостицька, 9;

Оболонського району, вул. Тимошенка, 14.

04 липня 2015 року — у Консультативно-діагностичні центри (КДЦ):

Печерського району, вул. Підвисоцького, 13;

Шевченківського району, вул. Саксаганського, 100.

11 липня 2015 року — у Консультативно-діагностичні центри (КДЦ):

Голосіївського району, пров. Голосіївський, 59а;

Солом’янського району, вул. Гарматна, 36;

Рак – це загальне визначення більше ніж 100 хвороб, які можуть ушкоджувати будь-яку частину організму. Однією з характерних ознак раку є швидке утворення аномальних клітин, які проростають за свої звичайні межі і здатні проникати в найближчі частини організму та розповсюджуватись на інші органи, тобто утворювати метастази.

Рак – одна з головних причин смерті в усьому світі. Щорічно від цієї хвороби вмирають близько 8 мільйонів людей. Головні форми раку, які призводять до смерті людей, такі: рак легень, шлунку, печінки, товстого кишечника, молочної залози.

Рак розвивається з однієї клітини. Перетворення нормальної клітини в пухлинну є багатоступеневим процесом розвитку від стадії передраку до злоякісної пухлини. Розвиток хвороби може бути ініційований як зовнішніми, так і спадковими генетичними факторами. Старіння підвищує вірогідність розвитку раку, головним чином, через накопичення протягом всього життя ризиків, а також зниження обміну речовин, ефективності дії механізмів поновлення клітин.

Тягар захворюваності на рак можливо знизити на одну третину, використовуючи певні заходи профілактики – зміну звичок вживання алкоголю і тютюну, раціону харчування та фізичної активності, контролю за професійними шкідливими факторами, скорочення часу перебування на сонці, імунізації проти гепатиту В, вірусу папіломи людини.

Ще на одну третину можливо знизити тягар раку за рахунок зцілення хворих при умові раннього виявлення патології та належного лікування. Раннє виявлення надзвичайно важливе, адже чим раніше виявлено хворобу, тим  більш ефективним є лікування. Мета ранньої діагностики – виявлення раку на стадії, коли він локалізований.

Невідкладного звернення за медичною допомогою потребують такі елементи ранніх проявів злоякісних новоутворень як припухлості, виразки, стійкі розлади травлення, стійкий кашель, кровотечі з природних отворів тіла. Існують діагностичні методики раннього виявлення раку молочної залози – мамографія, раку шийки матки – цитологічні тести. Деякі найбільш поширені форми раку — рак молочної залози, шийки матки, ободової та прямої кишки мають високі показники ефективності лікування при умові їх раннього виявлення і лікування. Головними методами лікування є хірургічне втручання, променева терапія та хіміотерапія. Існують також методи допомоги хворим, які в змозі полегшити біль та вирішити інші проблеми.

Не відкладайте візит до лікаря.

Добавить комментарий