Спосіб життя та якість крові населення України

Здоровье, профилактика

land.jpgВивчення протягом останніх кількох місяців крові більше 700 мешканців України з майже усіх регіонів країни показали, що лише у 5 кров за своїми показниками була «молодою», у 20 осіб – значно молодшою їх віку. У більшості обстежених під час сканування крові за допомогою темнопольного мікроскопу виявлено одночасно по декілька негативних чинників. Результати обстеження представив на сторінках газети «Здоров’я і довголіття» № 5 2009р. відомий фітотерапевт Борис Скачко.Серед людей, які мали нормальні показники крові, більшість — літні люди. Їхнє дитинство, хоча й було голодним, але минуло в значно кращих екологічних умовах, ніж зараз – були чистішими вода, повітря, продукти харчування. Особливо відповідальним для формування організму є вік від 10 до 12 років. У дітей починається посилений темп росту, включаються статеві гормони, відбувається жорстка перебудова функцій. Відстань від периферійних клітин до серця значно збільшується. Тому серце працює з великим навантаженням. На 1 г маси людського тіла припадає 11 км судин. Тож, якщо дитина за день набирає 5 г маси тіла, всередині неї виростає «київський метрополітен», а серцю потрібно його обслужити. Тому дуже важливо, щоб кров була нормальною за всіма її показниками.За однією з теорій старіння, причиною передчасних хвороб та ранньої смерті є вільні радикали. Вони утворюються внаслідок перенасичення організму токсинами, спричиненого вживанням так званої мертвої їжі з консервантами, хімічними домішками, вдиханням брудного повітря, курінням, впливом електромагнітних хвиль від побутових приладів, комп’ютерів. На фоні психоемоційних стресів такі впливи призводять до гострих серцевих нападів чи судинних катастроф. Захищають організм від вільних радикалів антиоксиданти. Достатня кількість їх в крові забезпечує нормальні показники крові, працездатність людини. Найголовнішими антиоксидантами є вітаміни А, Е, С і Р. Для захисту серцево-судинної системи вони щодня мають надходити до організму. Натуральні вітаміни значно ефективніші за синтетичні. Наприклад, таблетований синтетичний вітамін С зміцнює стінки судин, але має побічну дію – виснажує надниркові залози. Якщо людина вживатиме постійно лимони, журавлину, шипшину, білоголовкову капусту, солодкий перець та ін., це і буде природнім захистом без шкоди здоров’ю. Зелений чай задовольнить потреби у вітаміні Р. Вітамінне харчування допомагає людині вистояти в поганих екологічних умовах.Протягом дослідження у багатьох людей відмічена занадто густа кров, спостерігалось багато склеєних еритроцитів. Серцю важко переганяти густу кров, клітинам бракує поживних речовин, кисню, погано видаляються продукти обміну речовин. В тоненьких капілярах, діаметр яких менший за розміри еритроцитів, нормальні еритроцити зазвичай проходять по одному. У більшості обстежених спостерігались еритроцити, склеєні в довгі ковбаси, що забивали капіляри. Саме з цієї причини підвищується рівень захворюваності на серцево-судинні хвороби, з кожних трьох людей двоє гинуть від інфарктів, інсультів та інших серцево-судинних патологій. Склеювання еритроцитів відбувається внаслідок втрати заряду клітинами, зменшення кількості вільних електронів, переважання вільних радикалів. Вільні електрони містяться всередині клітин рослин, тому вживання овочів, фруктів, свіжовичавлених соків (не пізніше 10 хвилин після приготування), джерельної води безпосередньо з джерела  повертає клітинам крові необхідний електричний заряд. Необхідна кількість рідини на день для дорослої людини – не менше 2 літрів – це також умова вільного пересування еритроцитів в кров’яному руслі. Допоміжною речовиною для розрідження крові може стати глина або препарати на її основі, додавання невеликих кількостей у питну воду. За допомогою темнопольного мікроскопа можна визначити, скільки разів на день і чим харчується людина. Якщо режим харчування нормальний – 5-6 разів на день маленькими порціями, печінка працює добре, холестерин «висить» у крові прозорими вкрапленнями. Це хороший холестерин, необхідний для формування гормонів, відновлення пошкоджених клітин. Якщо людина харчується рідко, хороший холестерин встигає окислитись, а печінка формує холестерин з того, що є під рукою – з внутрішнього жиру, який часто перенасичений токсинами або цукру, холестерин висить в крові брудними плямами. Таку картину спостерігаємо після вживання чипсів, морозива, ковбас, консервів. Канцерогени плавають в крові у вигляді чорних плям. Постійне вживання смаженої іжі, додатково розігрітої на олії, знижує імунітет, викликає схильність до онкологічних захворювань. Бактерії живуть в еритроцитах, їх видно в полі мікроскопа як чорні крапочки, лічинки паразитів рухаються, ворушаться. Захоплення людини всілякими мийними засобами, хімічними чистячими порошками та рідинами швидко руйнує кров. Люди, які побачили свою картину крові, відмовляються від шкідливих звичок, задумуються про свій спосіб життя та здоров’я дітей.